![FRUITTEELTNIEUWS](/images/nieuws/thumbs/1504631583fruitteeltonlinenieuwsenbrief.jpg)
FRUITTEELTNIEUWS
Fruitteeltonline verzamelt en publiceert van agrarische persbureau's het fruitteeltnieuws op één website. Wel zo makkelijk en actueel!
Fruitteeltonline verstuurt elke zaterdagochtend (hard- en zachtfruit) de nieuwsbrief naar bijna 3500 telers,voorlichters,accountants,scholen,fruithandelaren en toeleveranciers.De nieuwsbrief biedt u als teler en toeleverancier veel gratis en interessante mogelijkheden. Een advertorial of banner plaatsen in de digitale-nieuwsbrief is efficiënt en goedkoop!
- Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? KLIK HIER
- Wilt u een voorbeeld bekijken? KLIK HIER
![](/images/nieuws/thumbs/1738865326waterecologie.jpg)
'Gewassen moeten aantrekkelijker worden voor bestuivers'
In de afgelopen 30 jaar is driekwart van de insecten verdwenen, blijkt uit diverse wetenschappelijke studies. Om de afname tegen te gaan, werken wetenschappers uit 13 landen samen aan een nieuwe aanpak. Ze willen niet de omgeving maar de gewassen aantrekkelijker maken voor bestuivers, zoals wilde bijen en vlinders.
![Rabobank:](/images/nieuws/thumbs/1738786519rabobank.jpg)
Rabobank: 'Overwegend positieve resultaten binnen de tuinbouw'
Bijna alle subsectoren van de tuinbouw boeken momenteel goede resultaten, constateren analisten van de Rabobank. Alleen de telers van groene kamerplanten en de champignonteelt voor de verwerkende industrie beleven mindere goede tijden. En hoewel de prijzen voor hardfruit op een bovengemiddeld niveau ligt, staat de rentabiliteit onder druk door sterk gestegen kosten.
![Boek van vijf jaar projecten Fruitpact overhandigd aan NFO-bestuurder Erik van Haarlem](/images/nieuws/thumbs/1738684042AGFlogo.jpg)
Boek van vijf jaar projecten Fruitpact overhandigd aan NFO-bestuurder Erik van Haarlem
Voorzitter Servaas Stoop van de Stuurgroep Fruitpact overhandigde onlangs aan NFO-bestuurder en Fruitpact-ambassadeur Erik van Haarlem het eerste exemplaar van een nieuw boek met daarin een beschrijving van 14 projecten die Fruitpact de afgelopen vijf jaar mede mogelijk maakte, schrijft Fruitpact.
!["Als er minder middelen zijn toegelaten moeten we ook de discussie over kwaliteitsnormering durven voeren"](/images/nieuws/thumbs/1738684535elstar.jpg)
"Als er minder middelen zijn toegelaten moeten we ook de discussie over kwaliteitsnormering durven voeren"
Na 42 jaar in de AGF-sector gewerkt te hebben, zwaaide Arie van der Linden op 5 januari op 67-jarige leeftijd af als Hoofd Kwaliteit van Bakker Barendrecht. Helemaal los van de sector is hij echter nog niet, want nog altijd runt hij met zijn broers het fruitteeltbedrijf Linfru in Oud-Beijerland. Tijd voor een terugblik op zijn loopbaan met de kwaliteitsman pur sang.
![Vergunning voor opkweek natuurlijke vijand van suzuki-fruitvlieg](/images/nieuws/thumbs/1738599271randwijk1.jpg)
Vergunning voor opkweek natuurlijke vijand van suzuki-fruitvlieg
Fruit Research Centre (FRC) Randwijk, voorheen Proeftuin Randwijk, krijgt een vergunning voor de opkweek van een natuurlijke vijand van de suzuki-fruitvlieg. Dat meldt de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO).
![Snoeimachine Grunner Grizzly realiseert flinke arbeidsbesparing](/images/nieuws/thumbs/1738599380NIEUWeOogst.png)
Snoeimachine Grunner Grizzly realiseert flinke arbeidsbesparing
De Grunner Grizzly liet vorige week bij Van den Brink in het Utrechtse 't Goy zien wat deze venstersnoeimachine kan: zorgen voor een fikse arbeidsbesparing van zo'n 50 procent.
![Aankoop van hectare landbouwgrond kostte in 2024 gemiddeld 85.300 euro](/images/nieuws/thumbs/1738599597beregeningaanleg.jpg)
Aankoop van hectare landbouwgrond kostte in 2024 gemiddeld 85.300 euro
De gemiddelde agrarische grondprijs die in het vierde 4e kwartaal van 2024 in Nederland bij transacties werd betaald lag 8,8% hoger dan in het derde kwartaal en bedroeg 91.300 euro per hectare. Over heel 2024 is de gemiddelde grondprijs bij aan- en verkopen uitgekomen op 85.300 per hectare, dat is 8,3% hoger dan in 2023.
![Franse regering wil regelgeving voor gebruik van gewasbescherming bijstellen](/images/nieuws/thumbs/1738599757AgriHollandlogo.jpg)
Franse regering wil regelgeving voor gebruik van gewasbescherming bijstellen
De nieuwe Franse minister van Landbouw, Genevard, wil de regelgeving voor het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op een reeks punten bijstellen. Zij streeft naar gelijkschakeling met de normen die er op Europees niveau gelden en wil waar mogelijk af van strengere nationale regelgeving.